Log in

+31 (0) 345 796 511

 Veilig betalen met iDEAL   Veilig betalen met Bancontact   Veilig betalen met PayPal   bitcoin   visa creditcard

Wat is website hosting

Website hosting is het beschikbaar stellen van een stuk schijfruimte op een server, een computer die continu met het internet verbonden is, waarop bijvoorbeeld de pagina's van een website op geplaatst kunnen worden.

Zo'n afgebakend stuk schijfruimte, met alle bijbehorende diensten en beheermogelijkheden, noemen we een hosting account.

Hosting en een domeinnaam

Aan een website op een hosting account kan vervolgens een domeinnaam worden gekoppeld, zoals www.xel.nl, zodat deze gemakkelijk te vinden zijn op het internet.
Websites zijn er in allerlei soorten en maten. Hierdoor heeft elke site een bepaalde hoeveelheid dataverkeer of schijfruimte nodig. Het is zonde om te betalen voor ruimte die u niet gebruikt. Wij hebben daarom vier verschillende hostingpakketten samengesteld, zodat u het pakket kunt kiezen dat het beste bij u past.

Veelvoorkomende termen bij hosting

Bij het praten over webhosting en de mogelijkheden van een hosting account worden veel technische termen gebruikt. Hieronder geven we graag een korte uitleg van termen die wij gebruiken met betrekking tot onze website hosting diensten.

Wat is schijfruimte?

Schijfruimte is de hoeveelheid opslagruimte, die u tot uw beschikking heeft. Deze hoeveelheid schijfruimte wordt in MBs (megabyte) of GBs (gigabytes) uitgedrukt. Deze ruimte gebruikt u voor de pagina's, plaatjes en multimedia op uw website.

Wat is dataverkeer?

Elke keer dat een webpagina op uw website bezocht wordt, wordt de inhoud gedownload naar de computer van de bezoeker. Het downloaden van webpagina's en bijvoorbeeld plaatjes genereert dataverkeer van en naar uw hosting account.

Wat is een MySQL database?

MySQL is het meest gebruikte database-systeem op het internet. Met een database en bijvoorbeeld PHP achter uw website, kunt u snel en veilig gegevens opslaan en bewerken. Databases zijn onmisbaar in moderne interactieve websites.

Wat is FTP?

FTP wordt gebruikt om bestanden zoals teksten en afbeeldingen te uploaden naar uw website. Wij ondersteunen ook SFTP en SSH/SCP, waarmee u een versleutelde verbining kunt maken voor bestandsoverdracht. Dit is een stuk veiliger.

Wat zijn PHP, Perl en Python?

PHP, Perl en Python zijn een aantal programmeertalen die zeer geschikt zijn voor het ontwikkelen van interactieve en dynamische websites. PHP is op dit moment de meest gebruikte programmeertaal voor websites.

Nog vragen?

Log in